Våra bolag

OP5

Teknik

Enterprise open source monitoring

op5 är ett marknadsledande företag inom Enterprise Network Management. Företaget utvecklar mjukvara som ger kontroll och övervakning av hela IT; allt från hårdvara, mjukvara och applikationer oavsett om det är virtuella eller molnbaserade tjänster. op5 utvecklar, paketerar, marknadsför och supportar en komplett lösning, op5 Monitor. Bolaget har över 500 kunder över hela världen. Bland dessa finns Volvo, Electrolux, SMHI, SVT, Tullverket, DVB Bank, the Linde Group och Time Warner Cable och många fler.

Trustweaver

Mjukvara/internet

Support your ideas in the future

Trustweaver är en marknadsledande systemleverantör av molntjänster som möjliggör säker och legalt compliant implementation av e-fakturaflöden över fler än 40 länders lagrum. Bolagets tänst, Tustweaver On-Demand, integreras med existerande fakturahanteringssystem och erbjuder e-signaturer, tidsstämplar, arkiverings- och fakturakontrollslösningar allt för att säkerställa compliant e-fakturering. Genom sitt stora partnernätverk servar Trustweaver många ledande multinationella bolag och deras affärspartners.

Apica

Mjukvara/internet

Excellence in cloud performance

Apica är en ledande leverantör av internetbaserade tjänster för avancerade lasttester och prestandaanalyser av affärskritiska webbapplikationer. Med Apicas tjänster kan kunderna snabbt och effektivt höja kvaliteten, tillgängligheten och prestandan på hemsidor med tillhörande applikationer och servermiljöer. Över 250 kunder som Newsday, PricewaterhouseCoopers, eBay Sverige, Thomas Cook / VING ,DN, SJ använder Apica för högsta möjliga prestanda globalt och i molnet. Apica har fler än tio testcenter i USA, Asien, Europa och Sverige som tillsammans kan generera lasttester på totalt mer än en miljon samtidiga besökare till en webbsajt.

myFC

Teknik

New power solutions in absence of grid

myFC har som första bolag i världen utvecklat och lanserat en IEC-certifierad bränslecellsladdare för konsumentelektronik. Produkten, Powertrekk, är en laddare som genererar laddning till bärbara elektronikprodukter som mobiltelefoner, kameror och GPS:er. Den fungerar både som bränslecell och batteri pack. Användaren sätter in en bränslepuck och tillsätter vatten. Powertrekk distribueras och säljs nu på flertalet internationella marknader.

Baymarkets

Mjukvara/internet

Creating trading communities for 21st century financial markets

Baymarkets levererar en ny generation tradingsystem för OTC-marknaden. Bolagets OTC-programsvit EDGE är marknadsledande genom sin konfigurerbara trading- och prissättningsplattform. Den kan flexibelt skräddarsys för många olika marknadstyper och tillgångslag. Bolagets kunder finns i Europa, USA och Asien och består av mäklarhus, banker och SEFs/MTFs alla med en tydlig tillväxtagenda baserad på effektivisering och standardisering av sina tradingprocesser.

Mips

Teknik

Multi-directional Impact Protection System

MIPS är en världsledande leverantör av hjälmsäkerhetsteknologier med sitt revolutionerande och patenterade MIPS skyddssystem (Multi-directional Impact Protection System). En hjälm utrustad med MIPS har ett inbyggt lågfriktionslager som reducerar rotationsvåld mot hjärnan och säkerställer maximalt skydd. MIPS levererar sitt patenterade MIPS-system till tillverkare av motorcykel-, rid-, ishockey-, cykel- och skid/snowboardhjälmar. Några världsledande hjälmvarumärken som använder MIPS är POC, SCOTT, RED, Sweet Protection, Lazer Sports och TSG.

Proxio

Mjukvara/internet

Cost and emmisions saving services for transport buyers

Proxio är en ledande leverantör av optimeringstjänster för upphandling av transportläsningar. Bolagets tjänst, The Proxio Process, baseras på en unik proprietär optimeringsprodukt i kombination med skräddarsydd rådgivning. Resultatet är en omdesign av existerande logistikflöden till en optimerade och kostnadseffektiva helhetslösningar som medger kraftiga besparingar både på kort och lång sikt. Bland Proxios kunder märks Volvo Logistics, Scania, Green Cargo, DB Schenker, Coop, Hultafors och Getinge.

Whitelines

Teknik

Supporting your ideas

Innovationen WHITELINES® bygger på skrivpapper med vita linjer mot tonad bakgrund vilket gör det skönare för dig att skriva och läsa. Du slipper störas av att pennans mörka linjer blandas ihop med de mörka linjerna på papperet eftersom Whitelines istället frilägger det du har skrivit. Mer utrymme för dina idéer helt enkelt. Den patentsökta innovationen Whitelines grundades 2006 och säljs nu i över tjugo länder.

Xylophane

Teknik

En barriär mot syre, fett och aromämnen

Xylophane AB utvecklar i samarbete med kunder inom förpackningsindustrin unika och patenterade barriärmaterial. Bolaget har tre applikationsområden inom livsmedelsförpackningar; fett- och syrebarriär samt skydd mot migration av hälsovådliga substanser från återvunnen kartong och papper. Materialen är baserade på den naturliga kolhydraten xylan som utvinns ur skaldelar och kli från säd, det vill säga restprodukter från jordbruket. Detta gör det till en miljövänlig lösning i jämförelse med aluminiumfolie och oljebaserad plast som idag används för att uppnå dessa funktioner.