Nyheter

Episerver Group förvärvar Euroling AB

Det svenka programvarubolaget, Episerver Group, har idag förvärvat Euroling AB, ett av KTH Chalmers Capitals portföljbolag. Syftet med förvärvet är dels att bredda Episervers erbjudande inom sökområdet.

Läs pressmeddelande

ESI Group förvärvar Efield

Det franska programvarubolaget, ESI Group, noterat på NYSE Euronext, har idag förvärvat samtliga aktier i Efield AB, ett av KTH Seed Capitals portföljbolag.

Syftet med förvärvet är dels att bredda ESIs erbjudande inom elektromagnetisk simulering och dels att intensifiera bearbetningen av den skandinaviska marknaden.

KTH Seed Capital var den störste ägaren i Efield. Investeringen i bolaget gjordes under sommaren 2006.

Våldet mot huvudet skakar om hockeyn

Tio avstängda spelare på mindre än två månader. Elitserien i ishockey har i höst mer handlat om vårdslösa tacklingar mot huvudet än om själva spelet. Hockeyligan har inlett en utredning för att undersöka om antalet hjärnskakningar ökar

Läs mer på SVDs hemsida.

Sportspegelns reportage om MIPS

Burton/RED lanserar snowboardhjälmar med MIPS

Lagom till kommande vintersäsong lanserar Burton/RED tolv nya snöhjälmar, bland annat den framgångsrika HiFi-modellen som numera levererar med MIPS teknologi för att minska risken för rotationsvåld mot hjärnan.

KTH Chalmers Capital investerar i Google-utmanare

Hej,

vill passa på att kort berätta om vår senaste nyinvestering - sökmotorbolaget Euroling AB.

Euroling verkar på den dynamiska och snabbt växande marknaden för informationssökning. Detta är förstås en marknad med brutal konkurrens från IT-giganter som Microsoft och Google och visst kan den marknaden te sig generisk och omöjlig vid en första anblick. Vad vi däremot fann när vi lärde känna Euroling var att här var ett spjutspetsbolag som med en mycket kundtillvänd paketering lyckats sälja till över 250 supernöjda kunder och vid upprepade tillfällen lyckats konkurrera ut både Google och Microsoft.

Nu ser vi fram emot att tillsammans med bolagets ledning expandera bolaget genom att vidareutveckla kunderbjudandet och expandera i Norden och vidare ut i världen.

Räkna med att höra mer om Euroling framöver!

Läs mer här

op5 öppnar kontor i Tyskland

Företaget op5 utvecklar programvara för övervakning och administration av IT-system. op5 ser en stark tillväxt och öppnar nu sitt första kontor utanför Skandinavien. Kontoret är beläget i München i och kommer att vara bas för verksamheten i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Lazer Sport lanserar cykelhjälmar med Mips teknologi

Lazer Sport, världens äldsta hjälmtillverkare, lanserar nu en ny familj cykelhjälmar med Mips teknologi. Hjälmarna heter P’Nut och Nut’Z.

VCs are from Mars, CEOs are from Venus

Why do some first-time CEOs find it hard to get to first base with investors? The product story that CEOs want to tell has often little to do with the business story that investors need to hear before they will invest. Product- or engineering-driven CEOs new to the VC world beg, “Please let me demo my product! It will change the world. For $500,000 you will own a piece of the next Facebook.”

Läs mer här.

Proxios visualiseringsverktyg Proxio Shipments 2.0 släpps

Nu släpper Proxio sin 2.0 release av sitt visualiseringsverktyg för transporteffektiviseringar. - Flera kunder har redan köpt det nya verktyget och det är mycket lättanvänt, säger Lena Dyfverman, Vd Proxio AB.

Behovet av att snabbt kunna visualisera sina transportflöden har skapat nya möjligheter för både industrin och transportörer. Genom några enkla knapptryckningar har du på bara några minuter fått fram en karta och en tydlig bild av var dina transportflöden samt fraktkostnader ligger.

I konsultversionen av Proxio Shipments kan man dessutom göra flödesanalyser och koppla upp sig mot “Proxio Optimization Laboratory” där Proxiospecialister tar fram lösningar för både snabba och långsiktiga besparingar. Det

Proxio nominerade för Stora Transport & Logistikpriset 2011

Finalister klara i Stora Logistik & Transportpriset 2011. Proxio finns representerade i två klasser. Årets kvinnliga förebild, där Lena Dyfverman är en av de nominerade och Årets Transportlösning med Coop Logistiks transportflöde för importvaror, som är analyserat i Proxio Optimizer. Lösningen är framtagen av Proxiospecialister i samverkan med Coop Logistik och Logent AB.